Χοτ Ντογκ κοτόπουλου με σάλτσα λαχανικών (Chicken hot dog with vegetable sauce)

07.12.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 κομμάτια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • 4 λουκάνικα κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΗ ΣAΛΤΣΑ

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κολοκύθια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • αλάτι - πιπέρι

Eκτέλεση
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί τις πιπεριές, τα κολοκύθια και την ντομάτα αφού τα έχουμε κόψει όλα πρώτα σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180°C. Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στον πολτοποιητή μαζί με τον φρέσκο βασιλικό και τα χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία σάλτσα. Βράζουμε τα λουκάνικα κοτόπουλου για 5 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε με ένα λουκάνικο και λίγη από τη σάλτσα.

Tips: Πριν βράσουμε τα λουκάνικα κοτόπουλου, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην σκάσουν. Μπορούμε, ακόμα, να αλείψουμε με τυρί κρέμα τα κομμένα ψωμάκια αφού τα ζεστάνουμε πρώτα στον φούρνο για 2-3 λεπτά.