Γιαπωνέζικα μακαρόνια soba με σολομό

21.10.2010

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 παιδιά

  • 250 γρ. σολομό φιλέτο
  • 500 γρ. soba noodles*
  • 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας αγγούρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι

*Μπορείτε εύκολα να τα προμηθευτείτε από τα έθνικ καταστήματα ή τα σουπερμάρκετ.

Eκτέλεση
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά σησαμέλαιο σε τηγάνι και σοτάρουμε τον σολομό σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να λιώνει, βάζουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.