Σπαράγγια με παστουρμά σε φύλλο

06.07.2011

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα κρούστας αποψυγμένα
  • 8 σπαράγγια
  • 4 φέτες παστουρμά
  • 60 γρ. μανούρι κομμένο με το χέρι
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
  • πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Αλείφουμε ένα φύλλο με μαργαρίνη και το διπλώνουμε 4 φορές (σαν μια μακρόστενη λωρίδα). Απλώνουμε πάνω στο διπλωμένο φύλλο το 1/4 της τριμμένης γραβιέρας. Στο κοντινότερο σημείο προς εμάς, τοποθετούμε το 1/4 από το κομμένο μανούρι. Τυλίγουμε μία φέτα παστουρμά γύρω από δύο σπαράγγια και τα τοποθετούμε κάθετα επάνω στο φύλλο (με την κορυφή τους να εξέχει από το φύλλο). Προσθέτουμε το πιπέρι. Τυλίγουμε με το φύλλο τα σπαράγγια και τη γέμιση, και το τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα σπαράγγια έτσι ώστε να έχουμε 4 κομμάτια. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο, για 20 λεπτά περίπου.