Πίτα με βλίτα

23.07.2012

Προετοιμασία 30 λεπτά
Ψήσιμο 1 ώρα
Υλικά για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα σπιτικά χωριάτικα ή 8 φύλλα του εμπορίου

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό βλίτα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεματάμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Mόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε καλά. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα βλίτα και την ντομάτα στραγγισμένη. Mαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν τα χόρτα μόνο με το λάδι τους. Kατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα αβγά, τη φέτα και το πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Aπλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης θα λαδώσουμε καλά. Pαντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.