Κανταΐφι με αχλάδι και τρία τυριά

27.07.2010

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά για 6 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

Για το κανταΐφι

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 100 γρ. μανούρι
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • πιπέρι
  • βούτυρο για το κανταΐφι

Για τη «μαρμελάδα»

  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κάρδαμο ολόκληρο
  • 2 γαρίφαλα ολόκληρα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη «μαρμελάδα»: Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοψήνουμε τα ντοματίνια μέχρι να πολτοποιηθούν και να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά στο μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Προσθέτουμε πιπέρι, τον βασιλικό, τα αμύγδαλα, το σουσάμι και το αχλάδι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι στον πάγκο και το κόβουμε σε 6 λωρίδες 18χ8 εκ. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 6 μέρη και τη μοιράζουμε ισόποσα στα φύλλα. Τυλίγουμε το κανταΐφι γύρω από τη γέμιση και τοποθετούμε τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με 2-3 κουταλιές «μαρμελάδα».