Dewar’s Academy of Whisky

30.12.2008
Υστερα από το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, την Κουάλα Λουμπούρ και τη Μόσχα, η πιο φημισμένη ακαδημία whisky άνοιξε τις πόρτες της και στο αθηναiκό κοινό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΤΙΑΤΟ

Για πρώτη φορά το Dewar’s δημιούργησε ένα μοναδικό διαδραστικό πρόγραμμα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το οποίο επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες να μυηθούν στον απόκρυφο και μαγευτικό κόσμο του σκοτσέζικου whisky.

Τη μοναδική αυτήν εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν οι Αθηναίοι στον εκθεσιακό χώρο της Τεχνόπολης από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, εάν δεν προλάβατε να την επισκεφθείτε, μπορείτε να πάτε στη Θεσσαλονίκη, διότι έκει θα πραγματοποιηθεί το ίδιο πρόγραμμα από τις 13 έως και τις 30 Ιανουρίου στην αποθήκη Γ του Οργανισμού Λιμένος. Προσωπικός ξεναγός των επισκεπτών του Dewar’s Academy οf Whisky δεν είναι άλλος από τον Brand Ambassador του Dewar’s, ο οποίος ξεκινάει το tour των καλεσμένων από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας ενός από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα. Μέσα από τη virtual προβολή της εντυπωσιακής οθόνης των 270 μοιρών του masterclass, η περιήγηση στο φημισμένο αποστακτήριο του Aberfeldy παίρνει σάρκα και οστά, κάθως αποκαλύπτονται τα πιο σημαντικά μυστικά της παρασκευής του whisky και όλης της τέχνης της παρασκευής του blended, που παραμένει η ίδια από την εποχή του ιδρυτή του Dewar’s.

Αυτό που εξέπληξε ευχάριστα όσους έχουν επισκεφθεί το Dewar’s Academy οf Whisky είναι η μοναδική αρχιτεκτονική δομή του χώρου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην ακαδημία υπάρχει στυλάτο lounge bar, χώρος εκδηλώσεων, έκθεση με ιστορικό υλικό του brand, ειδικά δια-μορφωμένη αίθουσα εκπαίδευσης με διαδραστικά στοιχεία (blending room) και φυσικά η masterclass, όπου πραγματοποιείται όλη η διαδραστική εμπειρία μάθησης σε γκρουπ των 30 ατόμων. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι επισκέπτες γεύονται διαφορετικά αποστάγματα σκοτσέζικου whisky από την κάθε περιοχή και στο τέλος αναμειγνύοντάς τα δημιουργούν το δικό τους μοναδικό blended. Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, που από τους λάτρεις του whisky θεωρείται ανεκτίμητη.