Τάρτα με φράουλες

23.12.2008
Γλυκός πειρασμός!

Τι έχουμε:

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 3 κρόκους
  • 1 κουταλιά ΒΙΤΑΜ
  • ξύσμα λεμονιού
  • κρέμα σαντιγί
  • φορμάκια για τάρτες μικρού μεγέθους

Για το γαρνίρισμα:

  • 15 φράουλες
  • λίγα βατόμουρα
  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε τα φορμάκια με ΒΙΤΑΜ.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε φορμάκι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στη συνέχεια, τρυπάμε τη βάση κάθε τάρτας με ένα πιρούνι. Κατόπιν, ψήνουμε τις τάρτες στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Μόλις, οι τάρτες ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το μισό γάλα. Χτυπάμε το μείγμα με ένα αναδευτήρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, αφού το βράσουμε πρώτα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσανάκια, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά έως ότου κρυώσουν.

Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα που ετοιμάσαμε, τις γαρνίρουμε με τις φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες.

Συμβουλή
Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να μην πιάσει κρούστα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό χυμός ακτινίδιο-φράουλα.