Σούπα Μινεστρόνε

07.12.2011

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά.
Ατομα: 2

  • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) νερό
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ολόκληρη (ή σε ροδέλες)
  • 2 κουταλιές της σούπας αρακά (κατεψυγμένο, από το πακέτο)
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας κοφτό μακαρονάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο γαλάτι, πιπέρι γτριμμένο τυρί, για το σερβίρισμα

Τεχνική παρασκευής
Βάζεις σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι. Προσθέτεις τα λαχανικά, όπως τα έχεις κόψει, τα μυρωδικά, την ντομάτα, τον αρακά και αλατοπίπερο. Βράζεις για 10 λεπτά περίπου. γΔοκιμάζεις την πατάτα κι αν έχει μαλακώσει λίγο, ρίχνεις το μακαρονάκι. Βράζεις για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να βεβαιωθείς ότι και το μακαρονάκι είναι έτοιμο. Προς το τέλος ρίχνεις και το λάδι. γΒγάζεις την ντομάτα με μια κουτάλα και την πιέζεις με τη ράχη ενός πιρουνιού να βγουν οι χυμοί της. Ρίχνεις τους χυμούς της ντομάτας μέσα στη σούπα. γΣερβίρεις τη σούπα ζεστή. Τρώγεται και κρύα. Και στις δύο περιπτώσεις σερβίρεις τη σούπα με τριμμένο τυρί.

Συνταγή από το βιβλίο της Βίκυς Σμυρλή «Φοιτητής και στην κουζίνα»