Μαρμελάδα φράουλα

01.10.2008
Από τις πλέον αγαπημένες μαρμελάδες!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κατόπιν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.

Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάζουμε τη μαρμελάδα σε στεγνά γυάλινα βάζα, τα οποία αφήνουμε ανοιχτά μέχρι να κρυώσει τελείως.

Συμβουλή
Μπορούμε να ψιλοκόψουμε 2 φράουλες και να τις προσθέσουμε στο μείγμα της μαρμελάδας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.