Μοσχαράκι με μανιτάρια

01.10.2008
Για το κυριακάτικο τραπέζι!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια
  • 250 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
  • 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 3 πατάτες
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 κιλό φασολάκια, βρασμένα
  • φυλλαράκια φασκόμηλου

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180οC.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το άλλο κομμένο σε φέτες, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Παράλληλα, σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες και τις ψήνουμε στον φούρνο, για 45 λεπτά. Οταν μαλακώσουν, βγάζουμε το ταψάκι με τις πατάτες από το φούρνο, τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ. Κατόπιν, προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και τις ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Όταν το κρέας ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

Γαρνίρουμε με τα βρασμένα φασολάκια και φυλλαράκια φασκόμηλου.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με δεντρολίβανο.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.