Κοτόπουλο με μαυροσούσαμο

17.02.2009
Γεμάτο γεύση και χρώμα!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 250 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
  • 1/2 πακετάκι ΒΙΤΑΜ
  • 3 κουταλιές μαυροσούσαμο
  • 1 ποτηράκι λευκό Σαμιώτικο κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φυλλαράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τηγανόψωμα.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Το κατάλληλο κρασί Μerlot.