Νόστιμη φρουτοσαλάτα με σος για επιπλέον δροσιά στις ημέρες του καλοκαιριού

20.08.2023
Νόστιμη φρουτοσαλάτα με σος για επιπλέον δροσιά στις ημέρες του καλοκαιριού
Kαλοκαίρι και τι καλύτερο από μια δροσερή φρουτοσαλάτα πολύχρωμη, γεμάτη βιταμίνες και απίστευτα νόστιμη. Θες να μάθεις πώς να τη φτιάξεις;

Pαρακάτω θα βρεις μια λεπτομερή λίστα συστατικών και οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συνταγή, αλλά ας δούμε τα βασικά:

Συστατικά

Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείς για αυτήν την κορυφαία συνταγή φρουτοσαλάτας:

Για τη σος: φρέσκοι χυμοί πορτοκαλιού και λεμονιού, μαύρη ζάχαρη, τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και εκχύλισμα βανίλιας

Τα φρούτα που θα χρειαστείς: ανανάς, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια και βατόμουρα

Φυσικά, αυτή είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη συνταγή καθώς μπορείς να παραλείψεις ορισμένα φρούτα ή να προσθέσεις άλλα φρούτα για να ταιριάζουν με το γούστο σου και με αυτά που έχεις στο ψυγείο σου!

Αύγουστος: 6 fun facts που μάλλον δεν ξέρεις για τον μήνα αυτόν και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Πώς να φτιάξεις τη φρουτοσαλάτα

Τα βήματα έχουν εν ολίγοις ως εξής:

1. Φτιάχνεις τη σος στο μάτι της κουζίνας και την αφήνεις να κρυώσει.

2. Τοποθετείς τα φρούτα σε ένα δοχείο και στη συνέχεια τα περιχύνεις με τη σος.

3. Τα σκεπάζεις και τα βάζεις στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Συστατικά

Σος:

⅔ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Λεμονόγλυκο: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό για το τραπέζι του 15αύγουστου γίνεται σε δυο λεπτά

Φρουτοσαλάτα:

2 φλιτζάνια φρέσκο ανανά σε κύβους

2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες

3 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα

1 φλιτζάνι σταφύλια χωρίς κουκούτσια

2 φλιτζάνια βατόμουρα

Εκτέλεση

Για τη σος: Βράσε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγόβρασε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το εκχύλισμα βανίλιας. Άφησε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σαλάτα: Στρώσε τα φρούτα σε ένα μεγάλο, διαφανές γυάλινο μπολ με αυτή τη σειρά: ανανάς, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια και βατόμουρα. Ρίξε την κρύα σος πάνω από τα φρούτα. Σκέπασε τη και βάλε τη στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες πριν τη σερβίρεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.08.2023 - 10:32