Αύγουστος: 6 fun facts που μάλλον δεν ξέρεις για τον μήνα αυτόν και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

15.08.2023
Αύγουστος: 6 fun facts που μάλλον δεν ξέρεις για τον μήνα αυτόν και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον
15αύγουστος σήμερα, μεγα΄λη γιορτή για τη Χριστιανοσύνη και τους Έλληνες. Αφήνοντας, όμως, κατά μέρος, αυτά που γνωρίζουμε, ρίχνουμε μια ματιά σε λιγότερο γνωστά στοιχεία για τον μήνα που επιλέγει ο περισσότερος κόσμος για τις διακοπές του.

Το απόλυτο συνώνυμο του καλοκαιριού. Διακοπές, ξεγνοισιά, θάλασσα, ήλιος, φαγητό, βιβλίο, βόλτες, ξενύχτι, ύπνος, ξεκούραση! Μερικές από τις έννοιες που "αβλεπεί" είναι συννυφασμένες με τον Αύγουστο, ανεξάρτητα σε ποιο σημείο του πλανήτη έχει γεννηθεί ο καθένας.

Ιδού όμως μερικά fun facts για τον μήνα αυτό που ίσως δε γνω΄ριζες και έχουν το ενδιαφέρον τους.

1. Σε έναν συμβατικό χρόνο, δεν υπάρχει άλλος μήνας που ξεκινά την ίδια μέρα της εβδομάδας με τον Αύγουστο. Σε δίσεκτο έτος, αντίθετα, ο Αύγουστος ξεκινά την ίδια μέρα με τον Φεβρουάριο!

Λεμονόγλυκο: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό για το τραπέζι του 15αύγουστου γίνεται σε δυο λεπτά

2. Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Αύγουστος ει΄ναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, ενώ στο νότιο ισχύει ακριβώς το αντίθετο καθώς θεωρείται ο τελευταίος χειμωνιάτικος μήνας.

3. Ο Αύγουστος έχει δύο γενέθλια λουλούδια - τη ζωντανή πολύχρωμη γλαδιόλα και τη βαθυκόκκινη παπαρούνα. Λέγεται ότι η γλαδιόλα αντιπροσωπεύει τη γενναιοδωρία, τη δύναμη του χαρακτήρα και τη βαθιά ειλικρίνεια ενώ η παπαρούνα νοείται σημάδι φαντασίας, αιώνιου ύπνου και λήθης!

4. Εκτός από τον δικό μας 15Αύγουστο, όπου, για την ιστορία, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο μήνας αυτός έχει αρκετές ακόμη, περισσότερο ή λιγότερο, σημαντικές γιορτές σε όλο τον κόσμο. Την 1η Αυγούστου, για παράδειγμα, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προσκοπικού Κασκόλ (!), αλλά και τα Επίσημα Γενέθλια και Στέψη του Βασιλιά της Τόνγκα. Η 5η Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα Εσωρούχων στις ΗΠΑ, η 11η Αυγούστου η Ημέρα του Βουνού στην Ιαπωνία, η 16η Αυγούστου η Εθνική Ημέρα του Ρουμιού στις ΗΠΑ και η 20η Αυγούστου η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών.

15αύγουστος: Κάνε τη διαφορά με μια σαλάτα να τη φας στο... ποτήρι

5. Κάθε μήνας έχει τα δικά του διάσημα γενέθλια, φυσικά. Από τα Αυγουστιάτικα ξεχωρίζουμε αυτά των Barack Obama, Usain Bolt, Sean Connery, Jennifer Lawrence, Jason Momoa, Chris Jemsworth, Hale Berry, Robert de Niro και Richard Gere.

6. Ο Αύγουστος είναι προφανώς ένα αρκετά δημοφιλές όνομα για τα αγόρια στη Σουηδία. Το 2014 αναφέρθηκε ότι ήταν το 55ο πιο κοινό όνομα για νεογέννητα αγόρια. Κατά ειρωνικό τρόπο, μόνο το 22 τοις εκατό των Σουηδών αγοριών που ονομάζονται August γεννήθηκαν στην πραγματικότητα τον Αύγουστο!

Τελευταία τροποποίηση στις 15.08.2023 - 13:44