Πώς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας

25.12.2022
Πώς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας είναι πιο εύκολο να το φτιάξεις από όσο νομίζεις

Αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας είναι πιο εύκολο να το φτιάξεις από όσο νομίζεις. Απλώς ακολουθήστε αυτή τη συνταγή βήμα προς βήμα! Το απολαυστικό άλειμμα φουντουκιού σοκολάτας τοποθετείται ανάμεσα σε δύο στρώσεις σφολιάτας, χαράσσεται σε όλα τα σωστά σημεία και στη συνέχεια στρίβεται για να σχηματίσει κλαδιά δέντρων. Ιδανικό για χριστουγεννιάτικα πάρτι και πεντανόστιμο με λίγο εορταστικό ζεστό κρασί!

Πώς να φτιάξεις pancakes από προζύμι, με αχλάδια και βούτυρο

Συστατικά
1 συσκευασία παγωμένη σφολιάτα, αποψυγμένη

4 κουταλιές της σούπας άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού (όπως Nutella®), σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Πώς να φτιάξεις babka σοκολάτας

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Άνοιξε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθέτησε το στο έτοιμο ταψί.

Χάραξε ελαφρά τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου (τρίγωνο) με φαρδιά βάση. Άπλωσε πάνω από το τρίγωνο σοκολάτα-φουντούκι σε λεπτή στρώση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Άνοιξε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο και τοποθέτησε το πάνω από το πρώτο. Χάραξε προσεκτικά το σχήμα του τριγώνου που καλύπτεται με σοκολάτα από κάτω και κόψε το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τον κορμό. Βγάλε την περίσσεια ζύμης.

Χάραξε ελαφρά 2 γραμμές στη μέση του τριγώνου για να σχηματίσεις έναν κορμό δέντρου που είναι στενότερος στην κορυφή και φαρδύτερος προς τη βάση. Χρησιμοποιώντας τον κορμό ως οδηγό, κόψε κλαδιά στις πλευρές του τριγώνου.

Στρίψε τα κλαδιά, προσπαθώντας να κάνεις 2 στροφές στα κάτω κλαδιά. Συνέχισε στρίβοντας όλες τις πλευρές.

Κόψε ένα μικρό αστέρι από την περίσσεια ζύμης και τοποθέτησε το στην κορυφή του δέντρου. Άλειψε το αστέρι και ολόκληρο το δέντρο με χτυπημένο αυγό.

Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, για 12 με 15 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Τοποθέτησε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα αν χρειάζεται.