Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που θα βρεις!

15.10.2022
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που θα βρεις!
Τα μπισκότα που θέλεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά

Αυτή μπορεί να γίνει η νέα σου αγαπημένη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας. Είναι λίγο πιο περίπλοκα από τα συνηθισμένα αλλά αξίζουν: Αφού φτιάξεις τη ζύμη, πρέπει να την κρυώσεις για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ψήσεις, και κατά προτίμηση έως 36. Αυτό επιτρέπει στα ξηρά συστατικά να απορροφήσουν το υγρό, που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σφιχτή ζύμη. Η πλούσια σοκολάτα συνδυάζεται με το θαλασσινό αλάτι και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από απολαυστικό.

Η συνταγή για brownies με θαλασσινό αλάτι

Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
1⅔ φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού
1¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1½ κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι
1¼ φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
1¼ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
Δίσκοι γλυκόπικρης σοκολάτας, τουλάχιστον 60 τοις εκατό περιεκτικότητα σε κακάο
Θαλασσινό αλάτι

Κέικ τζίντζερ με μελάσα

Εκτέλεση
Κοσκίνισε τα αλεύρια, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Άφησε τα στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, ανάμειξε το βούτυρο και τις ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακάτεψε τη βανίλια. Μείωσε την ταχύτητα στο χαμηλό, πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν, 5 έως 10 δευτερόλεπτα.

Ρίξε κομμάτια σοκολάτας και ενσωμάτωσε τα χωρίς να τα σπάσεις. Πίεσε την πλαστική μεμβράνη πάνω στη ζύμη και βάλε το στο ψυγείο για 24 έως 36 ώρες. Η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρτίδες και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 72 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα για ψήσιμο, προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό ταψί και άφησε το στην άκρη.

Βάλε 6 μεγάλα κομμάτια ζύμης (περίπου στο μέγεθος από μπάλες του γκολφ) στο ταψί, φροντίζοντας να γυρίσεις οριζόντια τυχόν κομμάτια σοκολάτας που σκάνε. Πασπάλισε ελαφρά με θαλασσινό αλάτι και ψήσε μέχρι να ροδίσει αλλά να είναι ακόμα μαλακό, 18 με 20 λεπτά. Μετάφερε το φύλλο σε μια σχάρα για 10 λεπτά και μετά πέρασε τα μπισκότα σε άλλη σχάρα για να κρυώσουν λίγο περισσότερο. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη ή κράτησε τη ζύμη στο ψυγείο, για να ψήσεις τις υπόλοιπες παρτίδες την επόμενη μέρα.