Ζυμαρικά με λουκάνικα, χόρτα και φασόλια

12.03.2022
Ζυμαρικά με λουκάνικα, χόρτα και φασόλια
Λαχταριστά και μοναδικά

Η ιδιοφυΐα αυτής της συνταγής ζυμαρικών βρίσκεται στην αντίθεση των υφών και των γεύσεων.

Πώς να φτιάξεις το λαχταριστό pizza toast της Hailey Bieber

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
230 γρ. πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
430 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, ξεπλυμένα, στεγνά
¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
340 γρ. rigatoni ή άλλα μεγάλα σωληνωτά ζυμαρικά
Αλάτι kosher
8 φλιτζάνια φύλλα εσκαρόλ
¾ φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση
Ζέστανε λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγάνισε το δεντρολίβανο, γυρίζοντας, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά. Μετάφερε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Πρόσθεσε το λουκάνικο στην ίδια κατσαρόλα και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 8-10 λεπτά. Μετάφερε σε ένα πιάτο.

Πρόσθεσε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και πολτοποιώντας μερικά ρεβίθια με το κουτάλι, μέχρι να ροδίσουν σε κηλίδες, περίπου 5 λεπτά. Μετάφερε περίπου τα μισά ρεβίθια στο πιάτο με το λουκάνικο. Πρόσθεσε το κρασί στην κατσαρόλα, άφησε το να πάρει βράση και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν τελείως τα υγρά, περίπου 2 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με τα ρεβίθια και προόσθεσε εσκαρόλ και 1 φλιτζάνι υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί το εσκαρόλ, τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει, περίπου 4 λεπτά. Πρόσθεσε άλλο ¼ φλιτζάνι υγρό μαγειρέματος για ζυμαρικά, στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά ½ φλιτζάνι τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί σε μια σάλτσα. Αν χρειάζεται, αραίωσε με περισσότερο υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών. Καρύκευσε με πιπέρι, και περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν και μετά ανακάτεψε με το λουκάνικο και τα ρεβίθια.

Βάλε τα ζυμαρικά σε μπολ. Τρίψε το δεντρολίβανο από πάνω και πασπάλισε με το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι τυρί.