Η απόλυτη συνταγή για σολομό teriyaki για το Σαββατοκύριακο -και όχι μόνο

12.03.2022
Η απόλυτη συνταγή για σολομό teriyaki για το Σαββατοκύριακο -και όχι μόνο
Αν ψάχνεις για μια γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και υγιεινή πρωτεΐνη για να προσθέσεις εναλλακτικά στο δείπνο της εβδομάδας, τότε δεν υπάρχει καλύτερο συστατικό από τον σολομό.

Γεμάτος γεύση, αλλά και πάλι εύκολος στην προετοιμασία, ο σολομός είναι ένα από τα καλύτερα είδη ψαριών για να μαγειρέψεις. Είναι πολύ γευστικός, μπορεί να ψηθεί στο φούρνο ή στο τηγάνι και το καλύτερο είναι ότι ταιριάζει σχεδόν με οποιοδήποτε συνοδευτικό μπορείς να ετοιμάσεις. Απόλαυσε αυτή την εβδομάδα αυτό το γευστικό, νόστιμο πιάτο με σολομό teriyaki!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. σάλτσα σόγιας

1/4 φλ. Mirin (γλυκό κρασί μαγειρέματος ρυζιού)

1/2 φλ. σάκε

1 κ.σ. αγνό μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού με δέρμα

Αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουτ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

Τραγανό ψητό μπρόκολο, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το σάκε και το μέλι σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Στέγνωσε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπέρωσε.

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγείρεψε τον σολομό για 5 με 7 λεπτά, με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα. Αναποδογύρισε και μαγείρεψε για ένα λεπτό (ο σολομός δεν πρέπει να ψηθεί μέχρι το τέλος). Μετάφερε τον σολομό σε ένα πιάτο και χύσε το περιττό λάδι.

Πρόσθεσε το μείγμα teriyaki, το σκόρδο και το τζίντζερ στο τηγάνι. Άφησε το να πάρει μια βράση και μαγείρεψε3 με 4 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Βάλε πάλι τον σολομό στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω και μαγείρεψε μέχρι να ψηθεί, για 1 με 2 λεπτά. Σέρβιρε με τραγανό ψητό μπρόκολο, αν θέλεις, ή με το αγαπημένο σου συνοδευτικό και καλή όρεξη!