Εορταστικό Gingerbread house με συνταγή από τη βασίλισσα Ελισάβετ

27.12.2021
Εορταστικό Gingerbread house με συνταγή από τη βασίλισσα Ελισάβετ
Γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χωρίς πρωτότυπες λιχουδιές δεν υπάρχουν! Και αυτό το ξέρει καλά η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία μοιράστηκε το μυστικό για να φτιάξεις ένα παραδοσιακό Gingerbread house (χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο), με τους σεφ της βασιλικής κουζίνας να ανεβάζουν έναν οδηγό βήμα προς βήμα.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό Royal Family στο Instagram και μια πλήρης συνταγή προστέθηκε στο site του παλατιού.

Στο βίντεο, οι σεφ δημιουργούν πρώτα το παραδοσιακό μείγμα των μπισκότων πριν το ζυμώσουν και το απλώσουν. Χρησιμοποιώντας καλούπια, κόβουν προσεκτικά κάθε τμήμα του σπιτιού και διακοσμούν με royal icing (φυσικά!).

Στην παρουσίαση, δημιουργούνται περίτεχνα σχέδια γύρω από τα παράθυρα χρησιμοποιώντας χωνί με γλάσο, ενώ μεμονωμένα αστέρια είναι διακοσμημένα ώστε να μοιάζουν με νιφάδες χιονιού.

Μόλις διακοσμηθεί τέλεια, έρχεται η ώρα να συναρμολογήσεις το σπίτι σε μία βάση από βασιλικό γλάσο. Η βάση λειτουργεί ως κόλλα για να συγκρατήσει όλα τα υλικά μαζί, καθώς και να σχηματίσει το χιονισμένο πάτο μιας γιορτινής σκηνής.

Μια λεζάντα δίπλα στον χριστουγεννιάτικο οδηγό ψησίματος γράφει: «Το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, οι σεφ της βασιλικής κουζίνας μοιράζονται τη συνταγή τους για να φτιάξετε το τέλειο Gingerbread House. Φτιάξτε το με ζεστό αλεσμένο τζίντζερ και διακοσμήστε το με το δικό σας στυλ!»

Κι ενώ οι σεφ του παλατιού επέλεξαν μερικές εντυπωσιακές και περίπλοκες διακοσμήσεις, θα μπορούσες να ακολουθήσεις τον οδηγό και να το διακοσμήσεις όπως θέλεις, χρησιμοποιώντας γλάσο, γλυκά και σοκολάτες.

Καλό ψήσιμο!