Pancakes γλυκοπατάτας με βουτυρόγαλα

23.10.2021
Pancakes γλυκοπατάτας με βουτυρόγαλα
Μια υπέροχη επιλογή ιδανική για τα φθινοπωρινά πρωινά

Αυτές οι τηγανίτες με βουτυρόγαλα είναι ακαταμάχητα αφράτες και τρυφερές και τυχαίνει να γίνονται με ένα αγαπημένο φθινοπωρινό λαχανικό. Η μαγειρεμένη και πολτοποιημένη γλυκοπατάτα συνδυάζεται με ένα κουρκούτι με μπαχαρικά, κανέλα και μοσχοκάρυδο για ένα απολύτως απολαυστικό αποτέλεσμα. Δες παρακάτω πώς να τις φτιάξεις.

Η συνταγή για υγιεινά pancakes soufflé⁣

Συστατικά:

¾ φλιτζάνι μαγειρεμένη και πολτοποιημένη γλυκοπατάτα

2 μεγάλα αυγά

2 φλιτζάνια πλήρες βουτυρόγαλα

2 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου, και λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

λάδι για μαγείρεμα

τηγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθέτησε μια σχάρα με ένα φύλλο ψησίματος. Τρύπησε την πατάτα παντού με ένα πιρούνι. Τοποθέτησε την σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και κάλυψε, λειτούργησε το σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει όταν τρυπηθεί με ένα πιρούνι, για 5 έως 7 λεπτά. Άφησε την να κρυώσει και πέταξε το νερό. Κόψε την πατάτα και ρίξε τη σάρκα της σε ένα μπολ, χωρίς τη φλούδα. Πολτοποίησε την για να γεμίσει τα ¾ φλυτζανιού.

Βήμα 2
Χτύπησε τα αυγά και το βουτυρόγαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα και σιρόπι. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3
Χτύπησε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε στο μείγμα το βουτυρόγαλα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να μείνουν λίγα ξηρά σημεία. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε λάδι και μείωσε τη θερμότητα σε μέτρια. Μαγειρεύοντας σε παρτίδες, πρόσθεσε ⅓ κούπας κουρκούτι στο τηγάνι, ισιώνοντας ελαφρώς τις κορυφές. Μαγείρεψε μέχρι να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια και η κάτω πλευρά να ροδίσει, για 2 έως 4 λεπτά. Αναποδογύρισε και μαγείρεψε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την άλλη πλευρά, για 2 έως 4 λεπτά. Μετάφερε την στο συρμάτινο ράφι και διατήρησε την ζεστή στο φούρνο. Σέρβιρε με πεκάν και σιρόπι.