Λεμονάτο της γιαγιάς: Τα μυστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά

27.05.2021
Λεμονάτο της γιαγιάς: Τα μυστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά
Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για το κυριακάτικο -και όχι μόνο- οικογενειακό τραπέζι. Τη βασική συνταγή την ξέρεις, όμως, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, ιδού η δική μας, νόστιμη, συμβολή.

Και ο λόγος, φυσικά, για το λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας. Με το κρεμμυδάκι του, το λεμονάκι του, τη μουστάρδα, το καροτάκι και... το μηλαράκι του!

Ναι, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μυστικό της τέλειας, μελωμένης πρότασης της γιαγιάς Αγγελικής!

Μετά το πρώτο σωτάρισμα των κρεμμυδιών και του κρέατος, "σβήνουμε" με ένα μείγμα λεμονιού και μουστάρδας. Ρίξε και λίγη ρίγανη. Του ταιράζει. Μη σου πέσει πολύ όμως, γιατί πικρίζει!

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα καρότο ολόκληρο και ένα μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια και αφήνουμε να βράσει.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας. Το μήλο "δένει" τη σάλτσα με τον πιο γευστικό τρόπο ενώ γεμίζει το πιάτο με αρώματα που δεν φανταζόσουν. Αν μάλιστα ρίξεις και 2 γαρυφαλλάκια, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει ακόμη περισσότερο.

Διάβασε κι αυτό: Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια

Προτίμησε να συνοδεύσεις το πιάτο με ρύζι και ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις!