Η μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο

09.05.2021
Η μαμαδίστικη συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο
Λαχταριστά και νόστιμα

Τα μαμαδίστικα φαγητά χαρακτηρίζονται από αγάπη και στοργή - Μπορεί να μην είναι τα πιο πρωτοποριακά και γκουρμέ, αλλά είναι λαχταριστά πιάτα που περιέχουν όλη την αγάπη που χρειάζεται για να ευχαριστήσουν.

Με αφορμή την ημέρα που γιορτάζουν όλες οι μαμάδες του κόσμου, είναι μια καλή ευκαιρία να μαγειρέψουμε μερικά λαχταριστά, νόστιμα μαμαδίστικα πιάτα. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για μακαρόνια φούρνου, που θα σε ταξιδέψει στο παρελθόν και την κουζίνα που μεγαλώσεις.

Πώς να φτιάξεις εύκολα apple crumble

Η συνταγή:

Βράσε ένα κιλό πένες για 6-7 λεπτά, έχοντας από πριν κόψει 1/2 κιλό μπέικον σε μικρά κομμάτια και το έχεις ξεροψήσει στο γκριλ. Βουτύρωσε ένα ταψί, άδειασε μέσα τις πένες χωρίς να είναι σουρωμένες.

Έπειτα ρίχνεις το μπέικον και το ανακατεύεις με τις πένες. Προσθέτεις 4 διαφορετικά ήδη από τριμμένο τυρί και 2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος light και ανακατεύεις καλά.

Η τελική στρώση γίνεται με cheddar και πεκορίνο για να δημιουργηθεί μία τραγανή κρούστα. Ψήσε για περίπου 20′ και σέρβιρε. Μπορείς αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσεις φρέσκια τομάτα.