Η συνταγή για πεντανόστιμα cinnamon rolls

12.12.2020
Η συνταγή για πεντανόστιμα cinnamon rolls
Η τέλεια πρόταση για το Σαββατοκύριακο

Τι θα έλεγες, αυτό το Σαββατοκύριακο, να δοκιμάσεις να φτιάξεις λαχταριστά ρολά κανέλας που όλοι θα λατρέψουν;

Είτε για πρωινό συνοδευτικό καφέ είτε για απογευματινό γλυκό, τα cinnamon rolls είναι υπέροχα. Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Υλικά
Για τη ζύμη:

680 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 μεγάλα αυγά

1/2 κ.σ. αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

240 ml γάλα

75 γρ. βούτυρο

65 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

160 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)

100 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση
Ζέστανε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει χλιαρό και βάλε σε ένα μεγάλο μπολ το μισό αλεύρι μαζί με τη μαγιά. Ρίξε το γάλα με το βούτυρο και τα αυγά και ανακάτεψε με μια σπάτουλα. Βάλε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζύμωσε.

Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησε την για μία ώρα να φουσκώσει. Στο μεταξύ, ετοίμασε τη γέμιση. Βάλε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το κρύο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να βγάλεις ένα μείγμα με μικρά κομματάκια βουτύρου. Αφού η ζύμη φουσκώσει, τοποθέτησε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και πίεσε την απαλά με τα χέρια να γίνει επίπεδη. Σκέπασε την και άφησε την για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, άνοιξε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο φύλλο περίπου 40x40 και σκόρπισε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Τύλιξε σε ρολό και πίεσε τις δύο άκρες για να κλείσουν και να μη χυθεί η γέμιση. Κόψε το ρολό σε 10-12 κομμάτια και βάλτα σε ταψί με λαδόκολλα, με τη γέμιση να κοιτάει προς τα πάνω. Άλειψε τα με κρέμα γάλακτος και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτα από το φούρνο και τα άλειψε τα ξανά με κρέμα γάλακτος.