Η σημερινή εκδοχή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας διαφέρει πολύ από αυτό που ήταν αρχικά. Προέρχεται από τον γνωστό χυλό porridge που τον 14ο αιώνα λεγόταν Frumenty και φτιαχνόταν από βρασμένο σπασμένο σιτάρι από όπου πήρε και το όνομά του (στα λατινικά frumentum σημαίνει σπόρος, καρπός). Το frumenty περιείχε κομμάτια μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος, σιτάρι, σταφίδες, μπαχαρικά και κρασί. Έμοιαζε περισσότερο με σούπα και το έτρωγαν την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.
Η συνέχεια στο itrofi.gr