Λαχταριστό κέικ με γιαούρτι και σιρόπι σφένδαμου

26.08.2018
Λαχταριστό κέικ με γιαούρτι και σιρόπι σφένδαμου
Ό,τι πρέπει για τα τελευταία πρωινά του Αυγούστου, αλλά και τα πρώτα του Σεπτέμβρη!

Υλικά

1/2 κούπας σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
3/4 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 κ γ. βανίλια
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπας ελαιόλαδο

Αυτό το διάβασες; Όλα όσα πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις αυγά, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και λάδωσε τη φόρμα σου -κατά προτίμηση μαρκόστενη, για να κόβεται πιο εύκολα- ώστε να είναι έτοιμη. Ανακάτεψε μαζί το σιρόπι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια, βάλε τα δύο μείγματα σε ένα μπολ και ανακάτεψε ώστε να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε χαλαρά μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Ρίξε το μείγμα στη φόρμα σου και βάλε το στη χαμηλή ράγα του φούρνου για περίπου 50 λεπτά. Κάνε το τεστ του μαχαιριού και όταν βγει καθαρό από ζύμη, βγάλε το κέικ από τον φούρνο.

Άσε 5 λεπτάκια να κρυώσει και σέρβιρέ το με φρέσκο καφέ και μέλι ή μαρμελάδα! Σκέτη απόλαυση!

Πηγή: dianemorrisey