Καπνιστή μπριζόλα από καρπούζι - Πώς είπατε;

25.08.2018
Καπνιστή μπριζόλα από καρπούζι - Πώς είπατε;
Το ακούσαμε... το είδαμε κι αυτό. Η πιο vegan εκδοχή του καπνιστού ham μπορεί να είναι και ενδιαφέρουσα!

Έτσι όπως κοιτάζεις την εικόνα επάνω τι είσαι σίγουρη ότι βλέπεις; Ένα λαχταριστό, καλοψημένο κομμάτι χοιρινό, με τραγαγή κρούστα και κατακκόκινη σάρκα -όπως θα φανεί αφού το κόψεις [φωτό κάτω]

Απατάσαι πλάνην οικτράν όμως! Δεν πρόκειται για κρέας αλλά για... καρπούζι! Ναι, ναι, καλά διαβάζεις. Φανταζόσουν ποτέ ότι θα μιλούσαμε για vegan ham, για μπριζόλα καρπουζιού; Κι όμως. Ήρθε η στιγμή.

Η πραγματικά πρωτότυπη ιδέα -από εμφάνιση τουλάχιστον γιατί από γεύση δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε- έρχεται από το εστιατόριο Duck’s Eatery στο East Village της Νέας Υόρκης, που ειδικεύεται στα καπνιστά φαγητά.

Στην προσπάθεια των chef να εντάξουν όλο και περισσότερα πιάτα για χορτοφάγους και vegan πελάτες, προέκυψε αυτή η "λιχουδιά" που έχει ξετρελάνει τον κόσμο.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα ολόκληρο καρπούζι, χωρίς τη φλούδα του το οποίο χαράζουν ώστε να θυμίζει ham, καλύπτουν με διάφορα μπαχαρικά και μέλι και τέλος καπνίζουν με ιδιαίτερο τρόπο, για περίπου μισή μέρα, πριν το σερβίρουν.

Το εστιατόριο το προτείνει για 3 με 5 άτομα στην τιμή των $75 ευρώ και, όπως λένε οι υπεύθυνοι, "δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες". Ειδικά τώρα που είναι και η εποχή του καρπουζιού.

Τον χειμώνα μάλλον θα πρέπει να βρουν μία άλλη εναλλακτική.

Θα τους "παρακολουθούμε" για νεότερα! Προς το παρόν, δες μια πιο live εικόνα του ιδιαίτερου αυτού πιάτου στα βίντεο που ακολουθούν και περίμενε να τρίβεις τα μάτια σου!

Αυτό το διάβασες; Αερόβια άθληση: Πώς να κάνεις cardio όταν δε μπορείς να τρέξεις

Get it while it’s hot! (...and in season!)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ducks Eatery (@duckseatery) στις

Let the melon madness continue!!! 🔪 . (...and a happy #briskettuesday to the rest of you!)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ducks Eatery (@duckseatery) στις