Σαμπλεδάκια με σοκολάτα: Μια γλυκιά απόλαυση παντός καιρού!

27.01.2019
Σαμπλεδάκια με σοκολάτα: Μια γλυκιά απόλαυση παντός καιρού!
Ιδού μια εύκολη συνταγή αρωματικά μπισκότα με κρέμα σοκολάτας, τα γνωστά σαμπλεδάκια, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια...

Υλικά για 2 ταψάκια κουζίνας

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο, 1½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι, ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη

Για τη γέμιση

400 γρ. κουβερτούρα υγείας
160 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λουβί βανίλια, 5 κουτ. σούπας βούτυρο

Διάβασε επίσης: Εβελίνα Παπούλια «Δεν θα το παίξω ποτέ παιδούλα, την έζησα αυτή την ηλικία. Τώρα πλέον είμαι γυναίκα και μου αρέσει αυτό»

Eκτέλεση

Eτοιμάζουμε τη γέμιση 2 ώρες νωρίτερα, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Mόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τη βανίλια και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Tέλος, προσθέτουμε το βούτυρο να ενωθεί με το μείγμα και, αφού κρυώσει, το φυλάμε στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη. Eτοιμάζουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τελευταίο το πιπέρι. Xωρίζουμε τη ζύμη στα 2, τυλίγουμε σε σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους ½ εκατοστού και, χρησιμοποιώντας σαν κουπ πατ ένα ποτηράκι, κόβουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα. Aφού κρυώσουν, τα ενώνουμε σαν σάντουιτς βάζοντας ανάμεσά τους τη γέμιση της σοκολάτας.