Σπαγγέτι με «ζωντανή» σάλτσα ντομάτας

22.05.2017

Yλικά:

• 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

• αλάτι χοντρό

Για τη σάλτσα

• 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρεδάκια

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 4 κουτ. σούπας βασιλικό πλατύφυλλο, σε κομματάκια

• 1 κουτ. σούπας δυόσμο χοντροκομμένο

• 100 ml ελαιόλαδο

• αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

• χαλούμι τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για 8• 10 λεπτά με 2 κουταλιές χοντρό αλάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Oταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Tον βασιλικό, τον μαϊντανό και γενικά τα μυρωδικά πρέπει να τα κόβουμε με το χέρι γιατί η επαφή με τα μαχαίρια τα μαραίνει γρήγορα και δεν φαίνονται φρέσκα.