Ρολό με παρφέ φράουλα και κομματάκια σοκολάτας

09.05.2017

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

125 γρ. ζάχαρη λευκή

5 αβγά

1 λεμόνι ακέρωτο (το ξύσμα)

120 γρ. αλεύρι

60 γρ. κορν φλάουρ

Για το παρφέ φράουλα:

350 γρ. ζάχαρη λευκή

400 γρ. φράουλες

4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε φλούδες

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση:

Κόβουμε τις φράουλες και τις σκεπάζουμε με 100 γρ. από τη ζάχαρη του παρφέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα.

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχουμε μια ανοιχτόχρωμη σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα. Απλώνουμε το μείγμα στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παρφέ: Χτυπάμε στο μίξερ τη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη, σφιχτή κρέμα. Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα, τους κρόκους, τη σαντιγί και τις φράουλες. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε την κρέμα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόβουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα στη μέση και τα τυλίγουμε σε δύο σφιχτά ρολά με λαδόκολα. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες. Ξετυλίγουμε, κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε φέτες.