Ριγκατόνι με καλαμάρι, σκόρδο και λεμόνι

20.03.2017

Υλικά:

500 γρ. ριγκατόνι

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Eκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το καλαμάρι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το καλαμάρι από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.

Επαναφέρουμε το καλαμάρι στο τηγάνι, ανακατεύουμε γρήγορα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ενόσω ετοιμάζουμε το καλαμάρι βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο. Βάζουμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά μαζί με τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε το νερό του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε εάν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα.