Κανελόνια με κιμά

24.01.2017

Υλικά:

?24 κανελόνια

3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

800 γρ, κιμά μοσχαρίσιο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 δαφνόφυλλο + 1 ξυλάκι κανέλας

1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

?1 αβγό χτυπημένο

5 φλιτζάνια μπεσαμέλ

?αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το αβγό και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα.