Γιουβαρλάκια κομματιαστά φούρνου

05.12.2016

Υλικά:

• 900 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

• 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

• 1/2 φλιτζάνι άνηθο

• 5 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα

• 3 ασπράδια αβγών

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

• 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό

• 3 κρόκους αβγών

• 1 λεμόνι (τον χυμό του)

• 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Ζυμώνουμε μαζί τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ρύζι, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να δέσει το μείγμα. Λαδώνουμε ένα σκεύος 15x25 εκ. και στρώνουμε μέσα τον κιμά ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Φτιάχνουμε το αβγολέμονο: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τον ζωμό μέχρι να πάρει βράση και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά το λεμόνι και χτυπάμε συνεχώς ρίχνοντας το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα ζωμού με κουτάλα χτυπώντας ασταμάτητα. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το αβγολέμονο.