4 ιστορικά τυροπιτάδικα της Αθήνας με παράδοση στη σφολιάτα

05.12.2016
Επιλέξαμε 4 απο τα πιο ξεχωριστά τυροπιτάδικα της Αθήνας και σου τα παρουσιάζουμε. Αγνά υλικά, μεγάλη ιστορία, ποικιλία επιλογών τα κατατάσσουν στις top επιλογές για σφολιάτα.

Τυρόπιτες Μαρώτης: μια οικογενειακή παράδοση

Είναι από τα πιο παλιά γνωστά τυροπιτάδικα του κέντρου της Αθήνας στα Πατήσια. Όλες οι σφολιάτες ψήνονται σε χτισμένο παραδοσιακό φούρνο ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές όπως για παράδειγμα κασερόπιτα με αβγό, κυπριακή κολοκυθοτυρόπιτα, πίτες με παστουρμά και σουτζούκι αλλά και ιταλική πίτσα με αβγό! Θα το βρεις στην οδό Πατησίων στο νούμερο 370!

Άριστον: ένα όνομα, μια ιστορία

Δεν είναι τυχαίο που κάθε παλιός Αθηναίος έχει συνδέσει την παραδοσιακή πίτα με το Άριστον. Από το 1906 το Άριστον λειτουργεί στο ίδιο σημείο της οδού Βουλης ,μεγαλώνοντας γενιές και γενιές. Οι πίτες κάθε είδους, από τυρόπιτα μέχρι κρεατόπιτα, παρασκευάζονται όλες στο χέρι και ψήνονται σε ειδικό φούρνο που επιτρέπει αποτέλεσμα τραγανό ανάλογο με αυτό του ξυλόφουρνου κι αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.Θα το βρεις στη οδό Βουλής 10 στο Σύνταγμα.

Θείος Φάνης: με άρωμα Μικράς Ασίας

Πρόκειται για μια οικογενειακή μικρασιατική επιχείρηση με συνταγές από τα "παλιά". Εκεί θα δοκιμάσεις τυρόπιτες σφολιάτας και κουρού, κιμαδόπιτες κι άλλα παραδοσιακά προϊόντα από "σπίτι". Θα το βρεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Βρυούλων 2.

Μαμ: παράδοση & καινοτομία πάνε μαζί

Από τα πιο γνωστά τυροπιτάδικα του κέντρου με μακρά ιστορία όπου μπορείς να βρεις κάθε είδους σφολιάτα. Είναι μάλιστα από τα καταστήματα που καινοτονούν και προσφέρουν τα προϊόντα τους στη μισή τιμή κάθε απόγευμα. Θα το βρεις στην οδό Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους Α.