Εύκολη βάση πίτσας

20.10.2015
Πρωτότυπες συνταγές για σπιτική πίτσα με λαχανικά από τη χώρα μας αλλά και με πίτες για σουβλάκι και μυστικά για να φτιάξετε εύκολα το ζυμάρι σας

Υλικά για 2 πίτσες

  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • Μία συσκευασία αλεύρι για όλες τις χρήσεις του 1 κιλού
  • 75 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ 1 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό. Προσθέτουμε 75 γραμμάρια μαγιά φρέσκια θρυμματισμένη με τα χέρια. Ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε από μία συσκευασία αλεύρι για όλες τις χρήσεις του 1 κιλού το περισσότερο και κρατάμε λίγο. Ζυμώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά, βάζοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα σημείο της κουζίνας μακριά από ρεύματα αέρα. Την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 2 ώρες περίπου. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, σχηματίζουμε μπάλες, τις βάζουμε σε δύο μπολ, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε με το χέρι, το ζυμάρι σε καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας (αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και λίγο τον πλάστη), τις σκεπάζουμε με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε.

Συνταγές από το Cook Book