Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα; Κάνε την αλλαγή

31.10.2016
"Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;" είναι το καθημερινό ερώτημα κάθε νοικοκυράς, ειδικά αν είναι κι εργαζόμενη. Αυτό σε ταλανίζει κι εσένα καθημερινά. Η μαγειρική έχει καταλήξει ρουτίνα, το ίδιο και τα πιάτα σου που καταλήγουν να είναι πάντα στο ίδιο μοτίβο.

Μακαρόνια με κιμά, κρέας στο φούρνο, μπιφτέκια, ρύζι με σάλτσα και μετά από εκεί το χάος. Μήπως χρειάζεσαι μια αλλαγή; Σου δίνουμε μερικές συμβουλές που θα δώσουν νέα πνοή στη μαγειρική σου.

1. Ζήτα βοήθεια

Πάντα αναρωτιέσαι τι είναι αυτά τα περίεργα εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά ή άλλα υλικά που συναντάς στο τοπικό ντελικατέσεν; Μη ντρέπεσαι και ρώτα τον πωλητή. Το προσωπικό μπορεί να σου δώσει συμβουλές μαγειρικής και να σε βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντάς σου δοκιμασμένες συνταγές.

2. Χρησιμοποίησε άλλη γαρνιτούρα

Η εύκολη λύση είναι πάντα η πατάτα, το ρύζι ή τα ζυμαρικά; Σκέψου άλλες γαρνιτούρες κι άλλαξες ολοκληρωτικά το φαγητό! Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις κινόα ή βραστά λαχανικά. Μια μικρή αλλαγή κάνει τη διαφορά.

3. Πειραματίσου με γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα

Τόσα αφιερώματα έχουμε κάνει στη διεθνή κουζίνα, δεν έχεις μπει στον πειρασμό να δοκιμάσεις κάτι καινούριο ακόμη; Αν το σούσι και το γιαπωνέζικο δε σου κάνουν αίσθηση, γεύσεις Ανατολής ή έστω κάτι με άρωμα από Μεξικό σου κλείνουν πονηρά το μάτι. Μυήσου σε γεύσεις διαφορετικές και ανανέωσε τα καθημερινά σου πιάτα.

4. Ψάξε στο womenonly!

Το αρχείο των συνταγών μας θα σου δώσει ιδέες και συνταγές. Αναζήτησε μέσω της μηχανής αναζήτησης με λέξη -κλειδί και δες τ΄αποτελέσματα. Αν για παράδειγμα γράψεις "ριζότο" θα σου εμφανιστούν όλες οι συνταγές με κρέας ή λαχανικά για να επιλέξεις. Εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στον αλφαβητικό μας οδηγό και πάρε ιδέες.

5. Δες τι υλικά έχεις & τι μπορείς να φτιάξεις

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εφαρμογές που σου επιτρέπουν να γράψεις τα διαθέσιμα υλικά, έτσι ώστε να βρεις την καταλληλότερη συνταγή. Δυστυχώς τέτοιο εργαλείο δεν διατίθεται στην ελληνική, ωστόσο, αν τα αγλλικά σου είναι σε μέσο επίπεδο δε θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα. Τσέκαρε για παράδειγμα το supercook.com, ένα σχετικά εύχρηστο εργαλείο, γράψε τα διαθέσιμα υλικά σου και καλό μαγείρεμα!

6. 100 ιδέες για μεσημεριανό: Σου λύνουν τα χέρια

Αν τα παραπάνω δε βοήθησαν σου έχουμε 100 ιδέες για μεσημεριανό για να επιλέξεις. Μπορείς να τις δεις όλες εδώ!