Σπιτικά μπισκοτάκια με βρώμη και φρούτα (χωρίς ζάχαρη)

25.02.2015

Διατροφική αξία

Θερμίδες 552kcal |Υδατάνθρακες 64g |Πρωτεϊνη 16.6g |Λίπος 25.8g

Υλικά

30g βύσσινα (νωπά ή κατεψυγμένα)
35g μαρμελάδα φρούτων με χαμηλές θερμίδες
γλυκαντική ουσία
Βούτυρο 25g, σε θερμοκρασία δωματίου
40g τυρί κρέμα με 0% λιπαρά
10g ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
70g πλιγούρι βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκαντικό σε υγρή μορφή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C. Κόβουμε τα βύσιινα σε μικρά κομματάκια κι αναμυγνύουμε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι ν΄αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γάλα, το γλυκαντικό και τη μισή ποσότητα βρώμης. Ανακατεύομε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη βρώμη. Ανοίγουμε ζύμη με πάχος 4-5 εκατοστά. Τυλίγουμε το ζυμάρι με πλαστική μεμβράνη (σελοφάν) και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 &1/2 ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα μας σε κομματάκια - πάχους 1 εκατοστό έκαστο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα κι όχι μέχρι να ροδίσει. Υπολόγισε πως χρειάζεται περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε με τσάι.

Tip: Χρησιμοποίησε κι άλλους τύπος φρούτων ή πρόσθεσε καρύδια.