Ρομαντικό δείπνο στον... αέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

05.02.2015
Ένα τραπέζι 50 μέτρα πάνω από το έδαφος είναι το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να έχει μια γαστρονομική εμπειρία. Κι όμως, το γνωστό dinnerinthesky ήρθε και στην Αθήνα δίνοντας την ευκαιρία σε 22 άτομα να δειπνήσουν με θέα όλη την πόλη στο πιάτο.

Ψάχνεις για το τέλειο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Θέλεις να ζήσεις μια απίστευτη εμπειρία με τον σύντροφό σου ή και με φίλους; Τότε μάλλον το dinnerinthesky θα σε ενθουσιάσει σαν ιδέα. Έρχεται στις 14 Φλεβάρη και στην Ελλάδα για να προσφέρει τη μαγεία σε όσους επιλέξουν να συμμετάσχνουν.

Κομψά ντυμμένες καρέκλες, δεμένες με ζώνες ασφαλείας σε ένα τραπέζι που αιωρείται στον αέρα, χωρίς τοίχους, χωρίς πάτωμα αλλά με μια εκπληκτική θέα και με μια ομάδα σεφ να μαγειρεύει μπροστά στα μάτα σου, η αλήθεια είναι πως αυτό το γεύμα είναι εμπειρία ζωής.

Αυτή η μοναδική γαστρονομική κι όχι μόνο εμπειρία ξεκίνησε το 2006 από τον Βέλγο Ντέιβιντ Γκίσελς που όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του: "Θεωρήσαμε πως το δείπνο στον αέρα είναι πραγματικά εντυπωσιακό".

Κι όπως ήταν φυσικό το ντεμπούτο έγινε στις Βρυξέλλες πριν από οκτώ χρόνια αλλά έκτοτε το δείπνο στον αέρα έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 45 χώρες, με προορισμούς μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, το Ντουμπάι, Λας Βέγκας και Παρίσι.

Το φαγητό προετοιμάζεται πριν η πλατφόρμα ανέβει στα ουράνια και ολοκληρώνεται στον αέρα! "Θαμώνες" και σεφ ανεβαίνουν στην πλατφόρμα που θα τους ανεβάσει τα 50 μέτρα ύψος ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει πιάνο και πιανίστας δίπλα σπό το τραπέζι για την ψυχαγωγία των συνδαιτημόνων.

Η θέσεις μπορεί να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες σε όλη την διάρκεια της γαστρονομικής πτήσης ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τις καιρικές συνθήκες. Το τραπέζι καλύπτεται με τέντα ενώ σε περίπτωση κρύου υπάρχουν θερμάστρες.

Το μόνο που ίσως δημιουργήσει ένα μικρό προβηματάκι είναι η έλλειψη τουαλέτας. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η πλατφόρμα κατεβαίνει και οι σερβιτόροι θα οδηγήσουν τον πελάτη στο μπάνιο ενώ στο γεύμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας αρκεί να έχουν ύψος πάνω από 1,50 μέτρα.

Ως προς την τιμή, είναι σίγουρα πιο τσουχτερή (περίπου 200 ευρώ το άτομο) σε σχέση με το ταβερνάκι και το εστιατόριο της γειτονιάς αλλά αν σκεφτείς πως δεν έχεις ξαναζήσει ανάλογη εμπειρία αξίζει τον κόπο. Αρκεί φυσικά να κλείσεις γρήγορα θέση, μιας και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις 14 Φλεβάρη, στις 17.30 ή 21.30 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην επίσημη σελίδα του dinnerinthesky εδώ.

Πάρε μια γεύση βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα