Nέα εποχή

20.01.2015
To όνομα του ακουγόταν μήνες και η άφιξη του Γιώργου Στυλιανουδάκη έχει κάνει ήδη τη διαφορά στο ξενοδοχείο Πεντελικόν.

To όνομα του ακουγόταν μήνες και η άφιξη του Γιώργου Στυλιανουδάκη έχει κάνει ήδη τη διαφορά στο ξενοδοχείο Πεντελικόν. Το Vardis ήταν, άλλωστε, πάντα στην πρωτοπορία αφού ήταν το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που κέρδισε αστέρι Michelin το 1998 με γαλλική κουζίνα, διατηρώντας το πολλά χρόνια, ακόμα και μετά τη στροφή στα ελληνικά, και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την εξωστρέφεια της ελληνικής γαστρονομίας. Και ο Στυλιανουδάκης ήταν μέρος αυτής της γενιάς από την αρχή. Γεννημένος στο Μαϊάμι, δούλεψε χρόνια στις ΗΠΑ πριν περάσει στην ομάδα του Alain Ducasse και αργότερα, στο Noma και στο ιβηρικό Quique Dacosta. Η μεγάλη αδυναμία του, όμως, ήταν πάντα η άγνωστη Κρήτη, μόνο που εδώ αναλαμβάνει να φέρει τη Μεγαλόνησο στα σαλόνια χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα (π.χ. ξύγαλο, σταμναγκάθι, άγρια χόρτα και πολλά άλλα). Προς το παρόν, έχει παρουσιάσει μόνο την κάρτα του La Terrasse δουλεύοντας παράλληλα τα πιάτα για το Vardis, που αναμένεται άμεσα…

INFO
La Terrasse, Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, τηλ. 210-6230650