Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και προσούτο

22.12.2014
Ιταλία

Προετοιμασία 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-300 γρ. μανιτάρια διαφόρων ειδών
-250 γρ. σπανάκι (τα φύλλα του)
-60 γρ. προσούτο λεπτοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
-2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά με υγρό πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το σπανάκι. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το σπανάκι με τα μανιτάρια, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τελειώνουμε προσθέτοντας τις φέτες του προσούτο.