Κρέμα γιαούρτι με κουμκουάτ

13.10.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους και το ξύσμα του
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 βαζάκι γλυκό κουμκουάτ στραγγισμένο
  • 1 βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν. Μοιράζουμε τους κύβους πορτοκαλιού σε 6-8 βουτυρωμένα πυρίμαχα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπημένα αβγά. Αναμειγνύουμε με ελαφρές κινήσεις ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα στα μπολ και τα βάζουμε σε ταψί με βραστό νερό (μπεν μαρί). Ψήνουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να πήξει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με κουμκουάτ.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ Φωτογραφία: STUDIOM.COM