Παγωμένη πουτίγκα με φρούτα του δάσους

31.01.2013
Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα μαζί τα φρούτα με τα μπαχαρικά και το ρούμι.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 10-12 ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 250 γρ. φρούτα του δάσους ανάμεικτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο διαλυμένο σε 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα μαζί τα φρούτα με τα μπαχαρικά και το ρούμι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 βράδυ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να κάνει «κορυφές», προσθέτουμε τη μισή από τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαντιγί. Την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί με τη μαρέγκα με μεταλλικό κουτάλι. Προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα, τον καφέ και το κακάο. Τοποθετούμε μεμβράνη κουζίνας σε στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, σκεπάζουμε και καταψύχουμε για 10-12 ώρες.

Tip: Σερβίρουμε την πουτίγκα με σάλτσα από φρούτα του δάσους (coulis) με 1 σφηνάκι λικέρ.