Σφυρίδα αθηναϊκή

27.08.2013
Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τραγανά (al dente).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1½ κιλό σφυρίδα φρέσκια
  • 5 πατάτες
  • 6 καρότα
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 3 κολοκύθια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα

EKTEΛEΣH
Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τραγανά (al dente). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βάζουμε το ψάρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ταψί να κρυώσει. Το καθαρίζουμε καλά από τα κόκαλα. Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με λίγη μαγιονέζα και τα στρώνουμε σε πιατέλα. Επάνω τοποθετούμε το ψάρι, δίνοντάς του το αρχικό σχήμα του. Καλύπτουμε με τη μαγιονέζα και γαρνίρουμε με κάππαρη, αγγουράκια τουρσί και καρότο.

Tip: Για να καταλάβουμε πότε είναι βρασμένο το ψάρι, πλησιάζουμε προσεκτικά την παλάμη μας πάνω από το σκεύος και την ανοιγοκλείνουμε. Αν κολλάει το χέρι μας από τον ατμό, το ψάρι είναι έτοιμο.

  • Συνταγή: ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM