Μπουκιές με τυρί & ρόδι αλά Pandespani

29.12.2011
Απ' όλες τις διασκευές του έτσι κι αλλιώς αγαπημένου μου goat cheese τρελαίνομαι για την πιπεράτη και μια άλλη κάπως περίεργη, όπου το άσπρο μαλακό τυρί είναι καλυμμένο με μαύρη στάχτη.

Απ' όλες τις διασκευές του έτσι κι αλλιώς αγαπημένου μου goat cheese τρελαίνομαι για την πιπεράτη και μια άλλη κάπως περίεργη, όπου το άσπρο μαλακό τυρί είναι καλυμμένο με μαύρη στάχτη. Θα έλεγα πως μόνο που τη σκέφτομαι αυτή την τελευταία και με τον καιρό και τις συνθήκες όλο και πιο σπάνια, αισθάνομαι πλήρως τη γεύση της στο κεφάλι μου. Αν βρείτε τέτοιες μέρες τούτη την γαλλική συνήθως εκδοχή, να την δοκιμάσετε απαραιτήτως. Και σε ό,τι αφορά στην συνταγή, μοιράστε τα διαφορετικής επιφάνειας τυράκια πάνω στα κομμάτια του ψωμιού – βάση.

Προετοιμασία: 10 λεπτά όλα μαζί και τα ορεκτικά είναι έτοιμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί του τοστ με άλλο της αρεσκείας σας, αρκεί να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες ή να χρησιμοποιήσετε τα γνωστά water bisquits. Πανεύκολη συνταγή και γρήγορη.

Υλικά (για 16 μπουκιές)
4 φέτες ψωμί σίκαλης του τοστ χωρίς την κόρα, τοσταρισμένες
16 λεπτές φέτες από πιπεράτο ή σταχτένιο κατσικίσιο τυρί σε μπλοκ
4 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
2 κ.σ. σπόρους ρόδι

Κόβετε τα ψωμάκια στα 4 και συναρμολογείτε τα υλικά με τον απλούστατο τρόπο ‘ψωμί – τυρί- ελιά και ρόδι’, όλα σε πιατέλα και έτοιμο.

Περισσότερες συνταγές αλά Pandespani θα βρεις εδώ.