Παγωτό με Villa Τrebbiana

14.05.2009
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Τι έχουμε:

Για το παγωτό:

  • 7 φλιτζ. γάλα
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 3 βανίλιες
  • 2 αβγά

Για τη σος:

  • 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana
  • 2 κουταλιές παγωτό, ελαφρά λιωμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • καρύδια πεκάν, σε κομματάκια

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, πέντε φλιτζάνια από το γάλα μαζί με ένα φλιτζάνι από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και όταν πάρουν βράση κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν-φλάουερ και τις βανίλιες. Αφού τα ανακατέψουμε καλά με το αναδευτήρι, προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε και πάλι, έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βρασμένο γάλα. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη βυθίζουμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο με κρύο νερό (το νερό να φθάνει λίγο πιο πάνω από τη βάση της κατσαρόλας) και ανακατεύουμε την κρέμα κατά διαστήματα, έως ότου κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Πριν το παγωτό παγώσει εντελώς, το ανακατεύουμε πάλι, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει.

Για να ετοιμάσουμε τη σος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana με το λιωμένο παγωτό, ώστε να αραιώσει.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το σερβίρουμε σε μπάλες, περιχύνουμε με τη σος και γαρνίρουμε με τα καρύδια πεκάν.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πεκάν να χρησιμοποιήσουμε φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ