Σπέαρ ριμπς

04.12.2008
Η κρούστα τους θα σας ξετρελάνει!

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά παιδάκια χοιρινά, άκοπα
  • 1 φλιτζ. κέτσαπ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana
  • 2 κουταλιές Γουόστερσος
  • 1 κουταλιά πάπρικα, γλυκιά
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • αλάτι
  • 1 λαδόκολλα

Για τον πουρέ:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 σελινόριζα
  • 3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τα παϊδάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα, απλώνουμε στην επιφάνειά του τις φέτες του κρεμμυδιού και βάζουμε από πάνω τα παϊδάκια.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε τα ψημένα κρεμμύδια στο μπλέντερ μαζί με την κέτσαπ, την κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana, τη Γουόστερσος, το νερό, την πάπρικα και το πιπέρι.

Αλείφουμε με το μείγμα τα παϊδάκια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και ψήνουμε για ακόμα μια ώρα.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τον πουρέ.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την σελινόριζα για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε.

Σερβίρουμε τα σπέαρ ριμπς μαζί με τον πουρέ πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του ξιδιού και 2 κουταλιές μέλι.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.