Μοσχαράκι αλά εσπανιόλ

11.12.2008
Πικάντικο και μεσογειακό...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (από μπούτι ή πλάτη)
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 250 γραμ. τομάτα από τον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κομματάκια
  • 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana
  • 3-4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε κομμάτια και τα αλευρώνουμε.

Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από τις δυο πλευρές και όταν ροδίσουν ομοιόμορφα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα από τον τρίφτη, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Οταν το φαγητό βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε, όταν βράζουμε το κρέας, να προσθέσουμε 2 φύλλα δάφνης.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ