Κοτόπουλο γουακαμόλε

26.03.2009
Με μεξικάνικη προέλευση!

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια, ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά θυμάρι τριμμένο
  • 1 λαδόκολλα

Για το γουακαμόλε:

  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, έως ότου ασπρίσουν. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι ελιάς, την κρέμα μπαλσάμικο Villa Trebbiana , αλάτι, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, ώστε να ενωθούν.

Αλείφουμε το μείγμα του μπολ πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, έως ότου τα κομμάτια του κοτόπουλου ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γουακαμόλε.

Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό από τα αβοκάντο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε, το χυμό λεμονιού, αλάτι και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνουμε στο κάτω μέρος λίγο από το γουακαμόλε και προσθέτουμε από πάνω κομματάκια από το κοτόπουλο.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο γουακαμόλε 1 κουταλιά μαγιονέζα.

το κατάλληλο κρασί chardonnay.