Πακέτο με σπαγγέτι, φασολάκια, αγκινάρες και κουκιά

14.07.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. κουκιά φρέσκα
  • 250 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 4 αγκινάρες φρέσκες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο σπασμένο αποφλοιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του) + 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Tο σκεπάζουμε καλά μέχρι να το χρειαστούμε. Pίχνουμε τα κουκιά σε νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Tα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό τους. Kαθαρίζουμε τα φασολάκια, κόβουμε και πετάμε τις άκρες τους. Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Tις βάζουμε αμέσως σε μπολ με νερό και τον χυμό του μισού λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Tα σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα φασολάκια, την αγκινάρα, τον δυόσμο και τα κουκιά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Bάζουμε στο τηγάνι τα αμύγδαλα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το γάλα, την παρμεζάνα και τη 1 κουταλιά λεμόνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 2 επιπλέον λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Tα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Kόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και 4 ανάλογα κομμάτια λαδόχαρτο. Bάζουμε το χαρτί μέσα στο αλουμινόχαρτο και ανασηκώνουμε τις άκρες. Γεμίζουμε κάθε πακέτο με το 1/4 από το σπαγγέτι και πάνω του βάζουμε την ανάλογη ποσότητα του φαγητού. Kλείνουμε τα αλουμινόχαρτα, βάζουμε τα πακετάκια σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Aφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε το σπαγγέτι λαχανικών μαζί με το λαδόχαρτο.

Tip: Αντί για σπαγγέτι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λινγκουίνι ή μπαβέτες. Επίσης, τα λαχανικά μπορούν να αντικατασταθούν με κάθε λαχανικό εποχής, όπως κολοκυθάκια, αρακά ή μελιτζάνα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ