Μελιτζανοσαλάτα με τυριά και αμύγδαλα

23.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων για να «ιδρώσουν» και να ξεφλουδίζονται. Ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα τυριά, τα αμύγδαλα κοπανισμένα, αλατοπίπερο και ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα καλά να γίνει σαν αλοιφή. Σερβίρουμε με τον μαϊντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ