Καππαροσαλάτα

30.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 250 γρ. φύλλα κάππαρης τουρσί και καππαρόκουμπα
  • 250 γρ. σταμναγκάθι
  • 100 γρ. ελιές πράσινες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

Eκτέλεση
Βράζουμε το σταμναγκάθι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Επίσης, ζεματίζουμε για 1 λεπτό τα φύλλα της κάππαρης. Ξεπλένουμε τα καππαρόκουμπα με χλιαρό νερό. Ψιλοκόβουμε τις πράσινες ελιές. Ανακατεύουμε τα υλικά σε σαλατιέρα, ραντίζουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.