Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μυρωδικά

16.07.2009
Γεμάτο άρωμα!

Τι έχουμε:

Για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/2 κουταλιά θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα φιλέτα από το κοτόπουλο, τα κόβουμε στη μέση και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και τα περιχύνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στραγγίζουμε καλά, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ, κατάλληλο για φούρνο και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, βάζουμε το τηγάνι-γκριλ στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε και από τις δυο πλευρές.

Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με φύλλα ρόκας και γαρνίρουμε με το μάνγκο και το κρεμμύδι, ανακατεμένα.

Συμβουλή
Για να δώσουμε εντονότερη γεύση και άρωμα στα φιλέτα, μπορούμε να προσθέσουμε μία-δύο κουταλιές μυρωδικά ακόμα, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.